Profesionalni upravnik

Profesionalni upravnik zgrade

.

Prilikom upotrebe naših usluga poveravate nam svoje podatke.
Znamo koliko je to velika odgovornost i naporno radimo kako bismo zaštitili vaše podatke i omogućili vam nadzor nad njima.

Molimo Vas da pažljivo pročitate:

 

KORIŠĆENJE KOLAČIĆA - ePrivacy regulation (ePR)

Poslednja izmena: 26.07.2019.

1. UVOD

Ova Pravila o kolačićima odnose se na web-lokaciju profesionalniupravnikzgrade.com (u daljem tekstu: web sajt).

2. ŠTO JE COOKIE?

2.1 Koristimo kolačiće i druge tehnologije za omogućavanje korištenja web sajta. Kolačić je mala tekstualna datoteka koja pohranjuje internet podešavanja. Sledeći put kada posetite ovaj web sajt sa istim uređajem, kolačić i informacije u njemu ili se šalju natrag na početnu stranu web sajta (kolačić prve strane) ili na drugu stranicu web sajta kojoj pripada (kolačić treće strane). Time web sajt može otkriti da je stranica već otvorena pomoću ovog browsera, a u nekim slučajevima će se menjati sadržaj koji prikazuje.

2.2 Gotovo svaka stranica web sajta koristi tehnologiju kolačića. Neki su kolačići korisni jer mogu poboljšati korisničko iskustvo. Kolačići, između ostalog, ubrzavaju navigaciju putem našeg web sajta, prate informacije tako da ne morate ponovno ulaziti svaki put kad posetite naš web sajt, pomažu nam da vam ponudimo prilagođeni sadržaj i omogućimo nama da saznamo više o vašoj poseti.

2.3 Neki kolačići koje koristimo zahtevaju vaš pristanak, dok su drugi izuzeti.

    Kolačići koji su izuzeti od pristanka: strogo potrebni kolačići garantuju funkcije bez kojih ne bi mogli koristiti web sajt kako je planirano. Oni su pohranjeni na vašem računaru tokom trenutne sesije browsera. Strogo potrebni kolačići osiguravaju da se, kada pozovete funkcionalnosti web sajta, prikaže verzija s količinom podataka širokog opsega koja odgovara količini internet veze koju koristite. Takvi kolačići takođe garantuju da se prilikom promene stranice odvija funkcija promene sa http na https. Kolačići ove vrste pohranjuju vašu odluku o korištenju kolačića na našem web sajtu. Vaš pristanak nije potreban za strogo potrebne kolačiće.

    Kolačići koji podležu saglasnosti:  Svi ostali kolačići koji nisu strogo potrebni za korištenje web sajta i dalje ispunjavaju važne zadatke. Bez tih kolačića funkcije koje su namenjene vašoj udobnosti na našem web sajtu, kao što su vaše lične postavke ili automatsko popunjavanje funkcija formulara, nisu mogle biti zadržane i stoga ih je potrebno ponovno uneti na svakoj stranici.

3. VRSTE KOLAČIĆA KOJE KORISTIMO

3.1 Naša web stranica može koristiti tri vrste kolačića: strogo potrebni kolačići, kolačiće za rad ili funkcionalne kolačiće.

    Strogo potrebni kolačići su potrebni kako bi vam omogućili kretanje po web sajtu i korištenje njegovih značajki. Ovi privremeni kolačići traju samo dok je browser otvoren i koriste se u tehničke svrhe, kao što je omogućavanje bolje navigacije na našem web sajtu. Bez tih kolačića, usluge koje ste tražili ne mogu se pružiti - na primer, prisećajući se prethodnih radnji (npr. Unešeni tekst) kada se vraćate na stranicu u istoj sesiji. Kada zatvorite stranicu web sajta, kolačić nestaje.

    Kolačići za izvedbu pohranjuju se na vaš računar duže vreme i koriste se u svrhu praćenja broja jedinstvenih poseta našeg web sajta i informacija kao što su broj prikaza stranice, koliko vremena korisnik potroši na stranici te druge relevantne web statistike. Ovi kolačići ne spremaju podatke koji bi omogućili identifikovanje korisnika. Prikupljene informacije se zbrajaju i stoga postaju anonimne. Ovi se kolačići koriste isključivo za poboljšanje pregleda web sajta, a time i za bolje korisničko iskustvo.

    Funkcionalni kolačići omogućuju web sajtu da sačuva već unešene podatke (kao što su korisnička imena, izbori jezika i vaša lokacija), tako da vam može ponuditi bolje i personalizovane funkcije. Funkcionalni kolačići takođe se upotrebljavaju za omogućavanje značajki koje tražite, kao što su reprodukcija videozapisa. Ovi kolačići prikupljaju anonimne informacije i ne mogu pratiti vaše kretanje na drugim web lokacijama.

Sledeća tabela prikazuje razloge zbog kojih možemo koristiti kolačiće na web sajtu:

Sesije i pretplate Ove kolačiće možemo koristiti za ispunjavanje osnovnih sigurnosnih zahteva i za ispravno funkcionisanje web sajta. Ovi se kolačići koriste i za spremanje podešavanja, uključujući pretplatu za korisnike koji su prijavljeni kako bi nam pomogli pružiti bolji korisnički doživljaj i pružili obaveštenja e-poštom.
Obaveštenja Ovi kolačići pružaju poruku dobrodošlice, drugu poruku na nivou web sajta i obavesti o odbacivanju kolačića. Kolačić se čuva da bi se znalo kada prikazati obaveštenje na osnovu korisničkih podešavanja.
Testiranje i ankete Ovi kolačići prikupljaju odgovore na ankete. Kolačić se može čuvati za praćenje napretka, a ponekad se testira različita verzija stranica kako bi se videlo koji rade bolje (A / B testiranje).
Tehničke informacije i informacije o browseru Ovi se kolačići koriste za otkrivanje browsera, rada, verzije programa kako bi se obavestili korisnici o zastarelom softveru i njegovom ažuriranju (update).
Provera valjanosti Ovi kolačići se koriste za proveru vrednosti kolačića web sajta i poddomena koji se šalju preko browsera korisniku.

3.2 Kolačići trećih strana:

možemo koristiti pružaoce usluga treće strane da nam pomognu pružanjem određenih statističkih i analitičkih informacija. Na primer, kolačići trećih strana koriste se za merenje uspešnosti web sajta, događaja i aktivnosti posetioca kako bi se osiguralo da web sajta zadovoljava potrebe korisnika i pomaže nam u poboljšanju navigacije, pretraživanja i sadržaja. Za to prvenstveno koristimo Google Analytics. Više detalja o tome potražite u 4 delu, u nastavku.

4. GOOGLE ANALYTICS

4.1 Koristimo Google Analytics, uslugu web analitike koju pruža Google, Inc. ("Google"). Google Analytics upotrebljava kolačiće, koji su tekstualne datoteke postavljene na vašem računaru, kako bi pomogli web sajtu da analizira informacije kako korisnici koriste web sajt. Informacije koje generišu kolačići o vašem korištenju web sajta prenose se na Google i pohranjuju na serverima u SAD-u. Google će koristiti ove informacije u ime nas kao operatora web sajta u svrhu procene vaše upotrebe web sajta, sastavljanja izveštaja o aktivnostima web sajta za operatere web sajta i pružanja drugih usluga koje se odnose na aktivnosti web sajta i korištenje interneta.

U slučaju aktiviranja anonimnosti IP-a na web-mjestu, vaša IP adresa bit će skraćena unutar područja država članica Evropske unije ("EU") ili drugih strana Sporazuma o Evropskom tržišnom prostoru ("EEA"). Samo u izuzetnim slučajevima će se cela IP adresa prvo preneti na Google poslužitelj u SAD-u i tamo se skratiti. IP anonimnost je aktivna na web stranici. IP adresa koju vaš browser prenosi unutar opsega usluge Google Analytics neće biti povezana s drugim podacima koje drži Google. Možete odbiti korištenje kolačića odabirom odgovarajućih podešavanja u vašem browseru, međutim, imajte na umu da, ako to učinite, možda nećete moći koristiti punu funkcionalnost web sajta. Informacije koje generiše kolačić o vašem korištenju web sajta prenose se na Google i pohranjuju na poslužiteljima u SAD-u. Google će koristiti ove informacije u ime nas kao operatora web sajta u svrhu procene vaše upotrebe web sajta, sastavljanja izveštaja o aktivnostima korisnika web sajta za operatore web sajta i pružanja drugih usluga koje se odnose na aktivnosti web sajta i korištenje interneta.

4.2 Takođe možete isključiti mogućnost praćenja pomoću Google Analytics u budućnosti preuzimanjem i instaliranjem dodatka za isključivanje Google Analytics za trenutni web sajt : (otvorite u vašem browseru adresu https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en-GB).

5. KAKO KONTROLISATI I ONESPOSOBITI KOLAČIĆE

5.1 U bilo kom trenutku možete kontrolisati i / ili izbrisati ili onemogućiti kolačiće podešavanjem postavki browsera. Browseri su različiti pa pogledajte uputstva vezana za vaš browser da bi saznali više o vezama vezanim uz kolačiće i drugim privatnostima i sigurnosnim postavkama koje su možda dostupne.

5.2 Međutim, imajte na umu da, ako isključite kolačiće, možda nećete moći u potpunosti iskoristiti sve funkcije našeg web sajta.

6. SOCIJALNI MEDIJI PLUG-INS

6.1 Naš web sajt koristi ono što se naziva društvenim dodacima ("plugins") iz društvenih mreža kao što su Twitter, Facebook, YouTube, Pinterest, Instagram i Tumbler. Ti su dodaci označeni odgovarajućim logotipom društvene mreže. Kada pristupite našem web sajtu, vaš browser uspostavlja direktnu vezu sa tim društvenim mrežama. Sadržaj dodatka društvena mreža prenosi direktno u vaš browser, a zatim ga integriše na web sajtu.

6.2 Integracija dodatka uzrokuje da, na primer, Facebook primi informaciju da ste učitali odgovarajuću web stranicu. Ako ste prijavljeni s Facebook nalogom, možete zabeležiti vašu posetuna  vašem Facebook nalogu. Imajte na umu da se razmena tih informacija već događa kada posetite naš web sajt, bez obzira na to jeste li u interakciji s dodatkom ili ne. Ako kontaktirate sa dodatcima, kao što je pritiskom na dugme "Sviđa mi se", "Like" i slično, odgovarajući podaci se šalju direktno na Facebook preko browsera i tamo se arhiviraju. Možete pronaći informacije o svrsi i nameni prikupljanja podataka, kao i o tome kako se podaci dalje obrađuju i koriste od strane društvenih mreža, zajedno sa vašim pravima i izbornim postavkama kako bi zaštitili vašu privatnost, u beleškama o zaštiti podataka na društvenim mrežama.

6.3 Ako ne želite uključene društvene mreže za prikupljanje podataka o vama preko našeg web sajta, morate se odjaviti na adresi društvene mreže pre posete našem web sajtu. Ako želite sprečiti razmenu informacija s gore navedenim društvenim mrežama u toku vaše posete našeg web sajta, možete isključiti kolačiće putem podešavanja browsera i drugih alata.

7. WEB BEACONS

7.1 Možemo koristiti web-pratioce (koje se nazivaju i web-bugovi, piksel oznake ili jasni GIF-ovi) prvenstveno za prikupljanje i održavanje zbirnih podataka (kao što je broj posetilaca web sajta) kako bi nam pomogli da vidimo koja su područja najpopularnija među našim korisnicima te poboljšavamo i ažuriramo sadržaj na našoj web stranici.

8. ADOBE TECHNOLOGIES

8.1 Možemo koristiti Adobe Flash i druge tehnologije za prikupljanje, čuvanje i praćenje informacija o korištenju web sajta.  Ako na računaru ili uređajima nemate Adobe Flash, možete prilagoditi postavke vašeg Flash playera pomoću alata koji dodajete na vaš browser preko browserovih podešavanja.

8.2 Uvođenje Adobea uključuje prikupljanje podataka pomoću programa Adobe Analytics i Adobe Dynamic Tag Managment, koji se zatim anonimiziraju, obrađuju i čuvaju u Adobe centrima u Europi. Ako želite potpuno odbaciti prikupljanje podataka od strane Adobe-a, to možete učiniti tako da izvršite postupak isključivanja na web-lokaciji Adobe-a na sledećem linku:  https://www.adobe.com/be_en/privacy/opt-out.html.

8.3 Da biste onemogućili "flash cookies", možete podesiti postavke Flash-a.

PROFESIONALNI UPRAVNIK SA VIŠE OD 17 GODINA ISKUSTVA

PROFESIONALNI UPRAVNIK ZGRADE

Kontakt

Organizator profesionalnog upravljanja:
Balkan biznis klub d.o.o. Beograd
Pariske komune 2
11070 Novi Beograd
PIB: 103865805
MB: 20039850
+381.60.6000.249
info@profesionalniupravnikzgrade.com

Radno vreme:
ponedeljak - petak: 09:00 - 17:00 časova
subota-nedelja: ne radimo